Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe betaversie Clinicards ‘Up & Running’

De afgelopen drie maanden heeft het Clinicard team ongelooflijk hard gewerkt aan de volgende beta-versie van ons platform. We zijn trots te melden dat vanaf vandaag de Beta 2 versie klaar staan voor gebruik. Na het thema ‘Demo Time’ (april) is deze keer het thema ‘Up & Running’. We hebben tal van verbeteringen ‘onder de motorkap’ doorgevoerd, maar de belangrijkste zichtbare toevoegingen zijn te vinden op de website en in de app. Laten we er even kort doorheen lopen.

Je eigen webportal

In Beta 1 hebben we je naar huis gestuurd met alleen de app. Dat was slechts de helft van de oplossing. Vanaf nu kun je ook inloggen met je account op de website clinicards.io en toegang krijgen tot je eigen ingevoerde data. In handige grafieken die gekoppeld zijn aan de actieve Clinicards worden de ingevoerde gegevens weergegeven.

Zelf Clinicards selecteren

Een cruciaal onderdeel van het platform is de mogelijkheid om zelf Clinicards te selecteren om deze in de app te kunnen gebruiken. In beta 2 kun je dat nu zelf doen via clinicards.io op het web. Log in met je gegevens en ga naar de sectie ‘Clinicards bekijken’. Op deze pagina kun je Clinicards aan- en uitzetten en de wijzigingen bewaren. Ververs de Clinicards app door op het scherm ‘Clinicards’ van boven naar beneden te swipen en voilà, je nieuwe, persoonlijke medische app staat klaar.

Informatie over de Clinicards

Er is heel wat te melden over een specifieke Clinicard. Nee, een Clinicard is niet alleen een stukje technologie wat er mooi uitziet. Achter elke Clinicard zit een duidelijk gedefinieerd proces waarbij we rekening houden met de medische relevantie, veiligheid en privacy, koppeling met wearables, interoperabiliteit en relevante artikelen voor de patiënt. In Beta 2 nemen we een eerste stap door informatie over de gekozen Clinicard te tonen. Klik op het bovenste deel van het ikoon op de website om meer te weten te komen over een specifieke Clinicard.

Rechtstreeks communiceren met het Clinicard-team

We krijgen graag feedback over ons platform. Natuurlijk kun je altijd een mail sturen naar feedback@clinicards.io, maar het is nu een stuk eenvoudiger om dit via de website zelf te doen. Middels de feedback knop kun je te allen tijde een bericht sturen: vragen, opmerkingen, alles is OK (wel vriendelijk blijven graag…). Informatie over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten zijn ook hier te vinden.

Veiligheid voor alles

In de zorg is veiligheid van data extreem belangrijk. Veel wordt geïnvesteerd om deze -vaak medische- data veilig te stellen Wij nemen met Clinicards geen genoegen met minder. Er staan verschillende functionaliteiten op de roadmap die deze veiligheid waarborgen (data wordt nu al versleuteld verstuurd en opgeslagen) en met Beta 2 introduceren we ons unieke Medical App Security Login Framework (MASLoF). De patiënt kan kiezen uit verschillende instellingen om de app te beveiligen, inclusief PIN en Touch ID (indien het toestel dit ondersteunt). Met onze MASLoF-wizard nemen we de patiënt stap voor stap mee in de keuzes.

Maak je eigen afspraken

Vaak wil je al je medisch gerelateerde afspraken op één plek hebben. Dat kan vanaf de Beta 2 waarbij je de mogelijkheid hebt om afspraken rechtstreeks in de app te zetten. Deze synchroniseert automatisch met je eigen agenda. In een later versie zullen wij de gebruiker de keuze geven om deze synchronisatie aan- of uit te zetten.

Een persoonlijk tintje

Sommige zaken zijn zo voor de hand liggend, dat je ze bijna zou vergeten. In deze versie van de app is het mogelijk om een eigen foto toe te voegen. Deze wordt dan meteen naar de website gestuurd. Smile!

En we hadden nog wat tijd over

Wij vinden Clinicards uiteraard het beste wat de mensheid is overkomen sinds gesneden brood. De vraag is natuurlijk of de échte gebruikers daar ook zo over denken. Tijd voor een intensieve hackathon in het Slingeland Ziekenhuis, waar we Clinicards aan het ontwikkelen zijn voor de afdeling Cardiologie.

Gedurende twee dagen kampeerde het Clinicard team tussen artsen, verpleegkundigen en patiënten om, gewapend met Beta 2, het platform verder te valideren. Met trots kunnen we melden dat de reacties stuk voor stuk erg positief waren en dat men zeer te spreken is over het idee achter Clinicards. Geen hackathon zonder een stapel verbeteringen, waarvan we een aantal ter plekke in elkaar ‘gehackt’ hebben (onder andere integratie met het EPD!). Alle bevindingen en verbeteringen zijn opgenomen in het Beta 3 programma dat vandaag opgestart wordt. Uitrusten doen we wel als we op pensioen zijn. Eerst nog even innoveren in de zorg…

What’s next?

Voor Beta 3 staan weer een groot aantal nieuwe functionaliteiten in de planning. Het thema voor deze grote release is ‘Roles & Permissions’ waarbij de volgende zaken gereleased zullen worden:

  • Verschil in rollen tussen arts, verpleegkundige, patiënt, (mantel)verzorger
  • Privacy by Design: unieke wijze om als patiënt zelf te bepalen wie de data in mag zien
  • Selectie van Clinicards kunnen maken op basis van aandoening (bijv. ‘hoofdpijn’) of vakgroep (bijv. ‘urologie’)
  • Verbeterpunten van de Slingeland Hackathon
  • En nog een paar zaken die we nog even voor onszelf houden 😉

Release van Beta 3 staat gepland voor september. Het wordt een drukke zomer.

Wil je ook meedoen met het Private Beta Program van Clinicards? Vraag hier voor een uitnodiging.

Back To Top