Ga naar hoofdinhoud

Clinicards is nu gekoppeld met de Founda Health API

Clinicards is het innovatieve schaalbare platform van Synappz om patiënten op afstand te monitoren, informeren en coachen voor elke type aandoening. Het is daarmee het meest complete platform waarin alle functionaliteiten in één platform en modulair beschikbaar zijn. Door de koppeling aan het Founda platform ontstaan nog meer mogelijkheden voor data-uitwisseling.

“Interoperabiliteit heeft altijd hoog in het vaandel gestaan van Synappz”, zegt Wouter van den Broek, Head of Development van Synappz. “Ons Clinicards platform stelt de zorgverlener in staat patiënten op afstand te monitoren en deze data beschikbaar te stellen in andere IT-systemen. Vandaar dat wij heel blij zijn met de samenwerking met Founda Health, het nieuwe, innovatieve platform met herbruikbare integraties in bronsystemen. Dat maakt uitwisselbaarheid van data in de zorg zeer laagdrempelig en makkelijk”.
Clinicards is inmiddels gekoppeld met Founda Health en daarmee wordt integratie mogelijk van Clinicards in alle bij Founda Health aangesloten EPDs en hun ziekenhuizen.

In Nederland wordt Clinicards al gebruikt in een groot aantal ziekenhuizen. Mede door de corona pandemie wordt digitale zorg nu steeds vaker omarmt. “Zo meten wij nu bijvoorbeeld vitale parameters op afstand, monitoren patiënten met COVID of een longembolie, volgen de bijwerkingen van oncolytica, of ondersteunen het herstel na een hand/pols-, liesbreukoperatie, of zelfs een beenamputatie. Door de koppeling van Founda met het ziekenhuis kunnen deze data vanaf nu beschikbaar komen in het EPD voor de zorgverlener”.

Voor meer informatie:
www.clinicards.info
www.founda.com

Back To Top