Ga naar hoofdinhoud

Digitaal zorgplatform Clinicards ziet investering met plezier tegemoet

Het digitaal platform Clinicards – onderdeel van Synappz Mobile Health te ‘s-Hertogenbosch – ziet binnenkort een welkome investering tegemoet. Deze kapitaalinjectie is mogelijk gemaakt door Health Innovations dat gevestigd is in Utrecht. Het doel van de gezamenlijke investering in het digitaal platform Clinicards is om middels eHealth de moderne gezondheidszorg te optimaliseren. Voor meer informatie zie www.clinicards.io.

Overzichtelijke gezondheidszorg door Clinicards

Vooruitstrevende zorginstellingen zetten steeds vaker in op het gebruik van eHealth voor moderne gezondheidszorg. Hiermee wordt zorg op afstand en gezondheidscoaching mogelijk gemaakt. Het beoogde resultaat is doelmatige en efficiëntere zorg en een effectieve verbetering van de kwaliteit. Mobiele applicaties spelen hierin een prominente rol, met name omdat de patiënt deze altijd bij de hand heeft. Echter, door de vele eHealth-toepassingen – vaak slechts voor één specifieke aandoening – ziet men door het bomen het bos niet meer. Het Clinicards-platform voor patiënt en zorgverlener geeft zorginstellingen de mogelijkheid eHealth vorm te geven voor álle specialisaties. Eenvoudig, veilig en schaalbaar.

“Wij zijn bijzonder trots op deze samenwerking. De investering zal gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling en opschaling van ons Clinicards-platform, aantoonbare waardecreatie voor de zorg en uitbreiding van ons team,” stelt Erik van der Zijden, CEO van Synappz. “Nu al wordt Clinicards ingezet in een aantal toonaangevende ziekenhuizen waaronder Amsterdam UMC, Diakonessenhuis, Erasmus MC, Santiz, UMCG en OLVG op het gebied van neonatologie, zwangerschap, longembolie, cardiologie, revalidatie en post-operatieve chirurgie. Door de flexibiliteit kan dit eenvoudig uitgebreid worden naar andere specialisaties, bijvoorbeeld oncologie.”

Health Innovations

Linze Dijkstra, partner bij Health Innovations, licht toe: “De gezondheidszorg staat voor een grote transformatie waarin zorg op afstand een centrale rol gaat spelen. Het Clinicards-platform biedt ziekenhuizen een goed framework voor het thuis monitoren van patiënten waardoor deze eerder naar huis kunnen na een ingreep en minder vaak naar het ziekenhuis hoeven te komen. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking met het Synappz team en het beschikbaar komen van het Clinicards-platform voor een brede groep.”

Noot voor de redactie

Meer informatie over Synappz: www.synappz.nl

Meer informatie over Health Innovations: www.healthinnovations.nl

Voor meer informatie over het digitaal platform Clinicards kan contact worden opgenomen met:

Erik van der Zijden

erik@synappz.nl

+31 6 109 301 40

Back To Top