Ga naar hoofdinhoud

Certificering en toekomstige MDR

Er staat heel wat op stapel de komende 6 maanden. In mei zal de nieuwe Europese wetgeving met betrekking tot medische hulpmiddelen effectief worden, de EU-MDR. Ook voor medische software en apps zal dit grote gevolgen gaan hebben. Deze regelgeving zal gaan leiden tot kwalitatief betere en veiligere apps.

Echter betekent dit ook dat alle bedrijven die medische apps maken aan veel strengere eisen moeten gaan voldoen. Zo zal beter beschreven moeten worden wat een app precies doet en wat voor medisch effect deze eventueel heeft. Zorgverleners zullen namelijk steeds vaker een beroep gaan doen op dit soort digitale therapieën en diagnose hulpmiddelen bij het bepalen van een behandelstrategie. De EU-MDR zal uiteindelijk een veel strengere poortwachter blijken voor apps die de markt op willen en zullen alleen apps die aan de standaarden voldoen worden toegelaten.

Dat Synappz uw veiligheid hoog in het vaandel heeft staan werd afgelopen september maar eens bevestigd. Synappz was een van de eerste partijen in Nederland die voor medische apps alles in staat stelde om uw gegevens veilig te houden. Nu zijn we al voor het vijfde jaar op rij gecertificeerd door DEKRA voor ISO 27001 en NEN 7510. Deze normen laten zien hoe wij als bedrijf onszelf en onze producten beveiligen. Het is belangrijk dat al onze gebruikers met een gerust hart gebruik kunnen maken van onze producten. Tegelijkertijd zijn we vol op bezig om onze systemen aan te passen aan de EU-MDR waardoor we met veel vertrouwen uitkijken naar mei 2020.

Back To Top