Ga naar hoofdinhoud

MS Hackathon Amsterdam

Team Synappz was aanwezig bij de MS Hackaton 20 en 21 mei. Met het concept Ms. Jarvis werd er dit weekend gewerkt aan een zelflerende, persoonlijke digitale assistent volkomen gebaseerd op spraak. Ms. Jarvis leert door middel van artificial intelligence de gebruiker persoonlijk kennen en heeft daarnaast kennis van de ziekte MS.

MS is een zeer persoonlijke aandoening. Nog steeds weet de wetenschap niet goed wat de oorzaken ervan zijn, maar ook niet hoe een individueel leven ingericht dient te worden na de diagnose van deze ziekte.

Tijdens de MS Hackaton waren er gedurende de dagdelen een aantal mensen met MS aanwezig. Team Synappz heeft dit benut door veel interviews af te nemen met deze mensen om het concept van Ms. Jarvis te kunnen valideren. Het bleek dat 4 van de 5 mensen met MS data bijhoudt over hun ziekteverloop of dat in het verleden gedaan heeft. Ook bleek er draagvlak voor spraak als data invoer. Het meest belangrijk werd gevonden dat het systeem individueel de gebruiker leert kennen waardoor er inzicht in het eigen ziekteverloop kan worden verkregen welke ook eventueel gedeeld kan worden met de behandelend specialist.

Tijdens de pitch op zondag kon Team Synappz na een weekend hard werken een live werkende demo van Ms. Jarvis geven on stage. Helaas vielen we deze keer niet in de prijzen, maar zoals ze zeggen ‘the journey is more important than the destination’. En dat gold zeker voor ons. We gaan de kennis de we hebben verkregen op het gebied van MS ongetwijfeld inzetten in andere digitale innovaties, zoals bijvoorbeeld Clinicards.

Back To Top