Ga naar hoofdinhoud
Inventarisatie

De visie op een bepaalde problematiek in de gezondheidszorg is vaak een uitgangspunt om mHealth in te schakelen. Bijvoorbeeld het verbeteren van dokter-patiënt communicatie, of het slecht kunnen delen van ervaringen tussen zorgprofessionals. Maar niet iedereen heeft dit idee helder. Of wellicht is het idee niet helemaal uitgekristalliseerd. Van belang is om dan een duidelijk proces in te gaan om het idee verder uit te werken.

Synappz biedt verschillende workshops aan.

Type workshops

Synappz Mobile Health biedt hiervoor drie verschillende workshops aan. De Functional Design Workshop is speciaal ontwikkeld voor opdrachtgevers die al weten dat een medische app de oplossing is en dus gericht op zoek zijn naar functionaliteiten. Na de workshop gaat de klant naar huis met een duidelijke functionele omschrijving van de app, een flow van de schermen en inzicht in de technologische achtergrond van de medische app. Vaak wordt dit document gebruikt om een eerste inschatting te maken van de kosten.
Maar veel vaker komen wij klanten tegen die wel beseffen dat er voor mHealth een belangrijke rol is weggelegd in de gezondheidszorg, maar nog niet echt weten wat dat betekent voor hun eigen vakgebied. Voor deze groep hebben wij onze Discovery Workshop ingericht; een interactieve zoektocht naar de behoeftes van de gebruiker, en deze vertalen naar functionele eisen. Een iets bredere insteek waar soms zelfs uitkomt dat mobile nu niet de meest voor de hand liggende keuze is.

Het ontwikkelen van een medische app is slechts één onderdeel van de mHealth oplossing. Want hoe ziet het business model van de medische app eruit? Hoe wordt niet alleen waarde gecreëerd voor de gebruiker, maar ook voor de idee-eigenaar van de medische app? Deze waarde kan in geld uitgedrukt worden, of in minder tastbare zaken zoals reputatie. Synappz Medical Apps helpt bij het opstellen van het business model. Een niet geringe uitdaging in mHealth, kunnen wij inmiddels uit ervaring zeggen. Wij gebruiken hiervoor het Business Model Canvas van Business Model Inc., inmiddels dé standaard op het gebied van Business Modelling.

Opzet van onze workshops

Synappz Mobile Health heeft gecertificeerde moderatoren in dienst die de workshops begeleiden. Uitgangspunt is dat er veel interactie is en voldoende mogelijkheden om te brainstormen. De duur van de sessies varieert, maar een dagdeel is meestal voldoende. Wij adviseren om deze workshops zoveel mogelijk met de (eind) gebruiker te organiseren. Dit verhoogt de kwaliteit van de medische app enorm. Indien het niet mogelijk is om de gebruiker fysiek te laten deelnemen aan de workshops bestaat er altijd nog de mogelijkheid om een Patient Journey uit te voeren, een unieke manier om de patiënt bij het proces te betrekken.

Wij bekijken graag samen met u wat de beste manier is om invulling te geven aan onze workshops. Neem vrijblijvend contact met ons op.

We horen graag van je

Heb je net als wij een droom, een idee of een visie die verder uitgewerkt of geïmplementeerd dient te worden?
Bel ons dan voor een afspraak, je bent van harte welkom in ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch.

Back To Top