Ga naar hoofdinhoud
Zorgpunt - Brengt het prille leven dichtbij.

Doelgroep

Ouders van te vroeg of zieke pasgeborenen, verpleegkundigen, neonatologen, kinderartsen.

Achtergrond

De afdelingen IC neonatologie van AMC en VUmc bieden zorg aan te vroeg geboren of zieke pasgeborenen van wie één of meerdere lichaamsfuncties bedreigd zijn. De opname van je pasgeboren kind is een ingrijpende gebeurtenis en veel jonge ouders omschrijven die tijd als een emotionele achtbaan; je weet soms niet of het goed gaat of toch juist niet. In een korte tijd kom je als ouder in een onbekende omgeving terecht met veel vragen en emoties.

Doel

AMC & VUmc willen een platform gebruiken om de zorg te verbeteren en de ouders goed te informeren over de ontwikkeling van hun kindje. Daarbij gaat het om eenduidige informatie op het juiste moment over prematuriteit en/of ziektebeelden, behandelingen, inzicht in de ontwikkeling van hun kind, en virtueel contact op afstand door delen van foto’s en korte berichten. De verwachting is dat hiermee een deel van de ongerustheid bij ouders kan worden weggenomen.

Functionaliteiten

  • Bibliotheek met eenduidige informatie op het juiste moment over ondermeer prematuriteit, ziektebeelden, onderzoeken, behandelingen, voeding en verzorging.
  • Digitaal dagboekfunctie voor de ouders waarin per kind ondermeer het gewicht, voeding en kolfproductie kan worden bijgehouden.
  • Vanuit verpleegafdeling kunnen foto’s, filmpjes en notities naar het digitaal dagboek worden gestuurd die ouders kunnen bekijken.

Klant

AMC & VUmc

Download de app

Waarde voor de zorg

Ouders hebben alle informatie en foto’s bij de hand en krijgen, ook als ze er niet zijn, de ontwikkeling en belevenissen van hun kindje beter mee.
Eenduidige informatie voor ouders leidt tot minder en/of gerichte vragen.

Back To Top