Ga naar hoofdinhoud
Mobile Health

Mobile Health (mHealth) is een onderdeel van eHealth. Door digitale middelen in te zetten op het gebied van informatie en communicatie kan de zorg flink verbeterd worden. Mobile Health richt zich dan met name op het mobiele deel van deze ontwikkeling. En omdat je gezondheid per definitie iets ‘mobiels’ is past dit hier dan ook perfect bij.
De ontwikkelingen op het digitale gebied gaan razendsnel. Denk aan de introductie van steeds snellere iPhones, of de opkomst van de ‘wearables’, slimme draagbare apparaten die middels sensoren van alles kunnen meten.

Waarom Mobile Health?

De zorg is aan vernieuwing toe. Teveel zorgprofessionals doen taken die makkelijk door
technologie overgenomen kunnen worden. De zorgconsument wordt mondiger en digitaal
steeds beter bewust van de mogelijkheden. De rol van de zorgprofessional verandert. Meer
coachend, minder rompslomp. Zorg kan beter, eenvoudiger, slimmer, sneller en goedkoper.

Mobile Health en de toekomst van de zorg

Mobile Health (mHealth) en eHealth worden vaak gezien als één van de oplossingen voor de stijgende kosten in de gezondheidszorg. Immers, een groot gedeelte van de samenleving heeft toegang tot het internet, en technologie heeft wel vaker voor de nodige disruptie gezorgd. In Nederland is E-health zelfs doorgedrongen in de politiek, waarbij minister Schippers een permanente eHealth monitor in het leven heeft geroepen. Ook zij stelt: “‘Het gebruik van eHealth kan helpen bij de uitdaging om de vrijheid en zelfredzaamheid van patiënten te versterken, oplossingen te bieden voor het dreigend personeelstekort, het verbeteren van de patiëntveiligheid en de zorg en de kostenstijging te beperken.”

Dat eHealth een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst van onze gezondheidszorg moge duidelijk zijn. Echter, het blijkt een enorme uitdaging om eHealth en mHealth ook goed geïmplementeerd te krijgen. De grootste struikelblokken blijken de onbekendheid, weerstand tegen veranderingen en een ondoorzichtige vergoedingsstructuur.

We horen graag van je

Synappz Mobile Health ontwikkelt medische apps en gerelateerde mobile health toepassingen, een steeds belangrijker wordend onderdeel van eHealth. We zien de ongekende mogelijkheden maar onderkennen ook de uitdagingen in het zorgproces. Heb je net als wij een droom, een idee of een visie die verder uitgewerkt of geïmplementeerd dient te worden? Bel ons dan voor een afspraak, je bent van harte welkom in ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch.

Back To Top