skip to Main Content
Ikherstel

Doelgroep

Liesbreukoperatie of een kijkoperatie van de galblaas, eierstok of eileider ondergaat. Binnenkort uit te breiden naar andere operaties.

Achtergrond

Herstel na een operatie verloopt niet altijd zoals verwacht. Adviezen die patiënten krijgen, zijn soms tegenstrijdig en ook is het vaak onduidelijk wanneer en met wie patiënten contact moeten opnemen na ontslag uit het ziekenhuis. Dit kan teleurstelling, onzekerheid of psychische klachten geven en vertraagde terugkeer naar het werk.

Doel

Met hulp van verschillende artsen zijn duidelijke hersteladviezen ontwikkeld en zijn de behoeften van patiënten geïnventariseerd. Met behulp van deze informatie is een zorgprogramma ontwikkeld, waar de ikherstel website deel van uitmaakt.

Functionaliteiten

  • Patiënt en arts maken een pre-operatief profiel, waarin het activiteitenpatroon van de patiënt wordt bepaald (inclusief een stappenteller).
  • Patiënt en arts maken een post-operatief herstelplan, waarin ze afspreken in welk tempo bepaalde activiteiten weer hervat mogen worden.
  • De patiënt registreert haar activiteiten na ontslag uit het ziekenhuis (inclusief stappenteller) en kan met de behandelend arts overleggen bij eventuele afwijkingen van het herstelplan.

Partner

VUmc

Download de app

Waarde voor de zorg

Sneller ontslag uit het ziekenhuis door betere voorbereiding en informatievoorziening.
Nauwkeurige begeleiding van het herstelproces op basis van een vooraf gedefinieerd plan.
Patiënt na de operatie minder bezorgd, wat het herstel additioneel bevordert.

Back To Top